پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 112175
ارائه پسوندهاي جديد اينترنتي ايراني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 979

مهر: درخواست ثبت پسوندهاي جديد مطابق با فرهنگ و مورد علاقه ايرانيان در راستاي سومين دوره ثبت پسوندهاي اينترنتي جديد در گروه پسوندهاي عمومي به موسسه بين المللي آيکان- مرکز مديريت اينترنت- ارائه شد.

 ثبت دامنه‌هاي اينترنتي براي سومين بار است که در تاريخ اينترنت اتفاق مي‌افتد و براين اساس سازمان نظارت بر نام‌ها و ارقام اينترنت (آيکان) به پذيرش پسوندهاي اينترنتي جديد در گروه پسوندهاي عمومي (TOP LEVEL DOMAIN) يا (TLD) اقدام کرده است.
 
اين يک برنامه جهاني است و هر شخص و هر سازماني در جهان مي‌تواند براي دريافت نام TLD درخواست دهد؛ اما موضوعي که از حساسيت ويژه‌اي براي دولت‌ها برخوردار است نامهاي مورد درخواست درباره اسامي ملي، فرهنگي و مشاهير کشور‌ها است.
 
با آغاز پذيرش درخواست‌هاي ثبت پسوندهاي جديد اينترنتي از سوي سازمان مديريت نام‌ها و ارقام اينترنتي – آيکان- که به نوعي مديريت کل اينترنت را در دست دارد همان‌طور که انتظار مي‌رفت، اين اقدام پس از ? سال وقفه (بعد از اضافه شدن پسوندهايي مانند دات آسيا و…) با استقبال گسترده فعالان اينترنتي در سراسر جهان روبرو شد.
 
مهدي عباس نيا- مديرعامل شرکت Asia Green IT System در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام رسمي ارائه پسوندهاي درخواستي و دلايل آنان به موسسه آيکان، بر لزوم حمايت مردمي از ثبت پسوندهاي مربوط به ايران در اينترنت تاکيد کرد و گفت: پسوندهاي دات پارس (. PARS)، دات خليج فارس (. PersianGulf)، دات نوروز (. Nowruz) و دات همراه (. همراه) از جمله پسوندهاي ايراني درخواست شده توسط اين شرکت هستند که هم اکنون در مرحله ارزيابي اوليه قرار دارند.
 
وي به مهر گفت: در اين مرحله از ارزيابي، آيکان از کليه ذينفعان اينترنت مي‌خواهد که نظرات خود را در قالب کامنت در وب سايتي که براي همين منظور در نظر گرفته شده ثبت کنند؛ جمع بندي اين نظرات مي‌تواند در تصميم نهايي آيکن براي قبول يا رد درخواست يک پسوند تأثيرگذار باشد.
 
عباس نيا خاطرنشان کرد: در اين راستا اعراب از همين فرصت استفاده کردند و مخالفتهايي را در خصوص ثبت پسوند اينترنتي خليج فارس در قالب نظر در سايت آيکان ابزار داشتند. براين اساس ايرانيان هم مي‌توانند نسبت به ثبت نظرات مثبت خود در مورد پسوندهاي ايراني درخواستي اقدام کنند.
 
وي ادامه داد: براي ثبت نظر بايد از طريق آدرس https: //gtldcomment. icann. org/ اقدام کرد؛ همچنين اطلاعات کامل درباره نحوه ثبت نام و ثبت نظر، در اين وبسايت از طريق پايگاه اينترنتي www. DotPars. org، پايگاه اينترنتي رسمي راه اندازي شده براي اين منظور ارائه شده است.
 
به گزارش مهر، نظرات ثبت شده در وب سايت آيکن به نام درج کننده نظر نمايش داده شده و با رعايت اصول عمومي مربوط شامل رعايت نکات ادبي، عدم توهين به سايرين و ارائه منطق و دليل براي حمايت و به هر زباني امکان‌پذير است؛ لذا ايرانيان مي‌توانند به زبان فارسي مطالب خود را ارسال کنند.
 
همچنين توجه به اين نکته الزامي است که ثبت نظر براي هر پسوند بايد به صورت جداگانه انجام پذيرد و براي پنل‌هاي مختلف Community Evaluation و Community Objection و Geographic Names (براي خليج فارس) به صورت جداگانه ثبت شود.
 
يکي از ملاک‌هاي آيکان براي انتخاب يک پسوند از ميان دو پسوند پارس و پاريس، ميزان حمايت اعلام شده از سوي جامعه‌اي ست که آن پسوند براي آن‌ها در نظر گرفته شده است.
 
در اين راستا چندي پيش کمپين حمايت از پسوندهاي اينترنتي با نامهاي «دات خليج فارس» و «دات پارس» در راستاي ثبت دامنه‌هاي جديد اينترنتي که از سوي موسسه جهاني نام‌ها و ارقام اينترنتي در حال انجام است، تشکيل شد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html